INICI
EL CLUB
VOLS INFORMACIÓ?
VOLS SER SOCI?
DOCUMENTACIÓ
CONTACTA
LA JUNTA
President
David Gallego
president@ugebadalona.com

Tesorer
Ricardo Gonzalez

Secretari
Andrés Marin

Vocals
Inmaculada Brusau
Alicia Olle
Xavier Blancafort

ESTRUCTURA TÈCNICA
Director Tècnic
David Gallego

Director Ruta
Andres Marin

Director Escola
Aloma Vives

Monitors
David Castells
Youssouf
Gisela Fontanals

COMISSIONS DE TREBALL
Secretaria
secretaria@ugebadalona.com

Material Esportiu
Inmaculada Brusau
material@ugebadalona.com

Marxa Ciutat de Badalona
Andres Marin

Stage de pretemporada
David Gallego

HISTÒRIA DEL CLUB
Voldríem aprofitar aquestes línies per acostar-vos d’una forma breu, però clara, a la nostra història fent un repàs dels inicis, del present i de les nostres il•lusions de futur.

Així, de la fusió de la Societat Gimnàstica de Badalona (fundada l'octubre de 1926) i el Badalona Club neix l'entitat que es denomina Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona, la qual presenta els seus Estatuts a aprovació el 28 de gener de 1933.

Tal i com es menciona en els seus estatuts, és una entitat sense cap ànim de lucre, que té com a principal objectiu el foment i la pràctica de l'esport, donant una importància destacable a la iniciació i a l'esport de base. Per tant, l'objecte principal és fomentar l'educació física i la cultura esportiva.

Va ser el primer club de bàsquet de la ciutat i el pal de paller de la potència atlètica que va ser la ciutat als anys trenta. Als cinquanta, va figurar a tot l’Estat i a bona part d’Europa amb el handbol, i als anys setanta va manar en la marxa atlètica.

Però, si mirem a nivell atlètic cal destacar grans èxits individuals, entre els quals podem destacar la participació del seu atleta Ricard Pueyo als jocs olímpics de Seul, la d'Andreu Marín en els Campionats del Món de Roma, Stuttgart i Göteborg o la de Francesc Jesús en el Campionat del Món Júnior de Cros celebrat l’any 1996 a Ciudad del Cabo. Però també en competicions per equips la nostra entitat ha tingut un paper important en l'escenari tant català com nacional; prova d'això és el 3r. lloc en la classificació de la Lliga Catalana de l'any 1995, el Subcampionat de Catalunya Aleví Femení per Equips (1996) o el quart lloc en el Campionat d'Espanya de Cros per Clubs (1996). Més recentment, atletes com Nuria Ortilles (2005 i 2007), Silvia Cortés (2009,2010 i 2011), Neus Gonyalons (2009) i Blanca Gonzalez (2010,2011) van aconseguir els títols de campiones d’Espanya en diferents proves individuals de pista com els 100 m. ll, 200 m. ll. 400 m. ll. i 1500 m. obs. La llistat d’èxits fins els de la temporada 2011/12 és llarga i per això volem acabar dient-vos que a la última temporada els atletes de la nostra entitat van assolir individualment 12 medalles en els diferents Campionats de Catalunya i 15 medalles en els Campionats d’Espanya, 3 rècords de Catalunya W45 i 1 rècords d’Espanya W45 i 1 rècord d’Espanya Cadet (podeu consultar el detall a l’annex 3 d’aquest document).

A nivell de club, l’entitat ha estat situada entre els 8 millors equips absoluts de Catalunya als campionats de Catalunya de Pista Coberta i la lliga catalana d’Atletisme. L’Escola d’Atletisme també ha aconseguit situar-se entre els millors equips en competicions tant importants com són el trofeu promoció de la FCA, el Trofeu Pratenc o el Campionat de Catalunya per equips.

Però, a més la Unió no tan sols ha estat capdavantera en la pràctica atlètica sinó que també s'ha destacat en l'organització d'esdeveniments atlètics. Així, per exemple, el Premi Ciutat de Badalona de Marxa Atlètica, que ha estat en tres ocasions Campionat d'Espanya. Igualment hem estat capaços d’organitzar una altra prova dins del calendari atlètic com és la Milla Urbana Ciutat de Badalona. Fins i tot les nostres inquietuds ens han portat ha organitzar, juntament amb la Federació Catalana d’Atletisme, el I Congrés de l'Atletisme Català l'any 1990. També conjuntament amb el Club Natació Badalona i l’Esport Ciclista Bètulo vam organitzat varies Triatlons Ciutat de Badalona. Els grups d’entrenament, la Cursa els V de Badalona, el circuit de curses de Badalona també ens han col•locat com un referent de l’atletisme popular a Badalona. Recentment l’Ajuntament de Badalona va premiar a l’entitat com a la millor entitat de promoció de la ciutat i un exemple a seguir i ens van otorgar el Premi a la Qualitat Esportiva per part de la Generalitat de Catalunya.

Finalment, dir-vos que estem treballant amb molta il•lusió per assolir en el futur la consolidació de la pràctica de l’atletisme a nivell de totes les escoles de Badalona, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Badalona, a la vegada que a nivell federat consolidar l’alt nivell atlètic de les darreres temporades.

Pistes Atletisme Paco Àguila - Ctra Canyet, SN - 08914 - Badalona - Contacta amb nosaltres